Ce este franșiza la polița de asigurare CASCO?

       Timp de citire: 4 minute     

            Ce este o franșiză de asigurare CASCO?

       Franșiza la polița de asigurare CASCO este o sumă de bani pe care o vei achita tu în momentul deschiderii unui dosar de daună în urma unui accident rutier. Câte dosare de daună deschise vei avea într-un an, atâtea franșize vei plăti.

            Ce tipuri de franșiză există?

  • Franșiza fixă
  • Franșiza progresivă
  • Franșiza procentuală

       

        Franșiza fixă.  În cazul în care ai o asigurare CASCO cu franșiza fixă, pe eveniment cu 100 € și vei avea un accident rutier, să spunem că valoarea daunei este de 1.000 €, în momentul în care îți vei ridica mașina, vei achita această sumă de 100 € în lei la cursul BNR din ziua plății. Așadar, din 1.000 €, societatea de asigurări îți va plăti 900 € și 100 € vei susține tu.

        Franșiza progresivă. Dacă ai prima daună în valoare de 1.000 €, 900 € plătește societatea de asigurări 100 € plătești tu. La a doua daună vei plăti tu 200 € din această sumă de 1.000 €, iar la a treia daună vei plati 300 € din suma de 1.000 €. În același mod va funcționa modalitatea de abordare în cazul celei de a patra sau cea de a cincea tamponare.

        Franșiza procentuală. Spre deosebire de celelalte două variante ce se aplică în cazul unor evenimente cu daune parțiale, franșiza procentuală se aplică in cazul daunelor totale. Să spunem că ai franșiză de 5% iar mașina asigurată cu suma de 10.000 €, dacă aceasta îți este furată sau o avariezi total, 5% înseamnă 500 de euro. Astfel, asiguratorul îți va da 9.500 €, iar tu vei susține 500 €. Evident, există și cazuri cu 10%, 15% din suma asigurată, dar și cu 0%.

            Care este avantajul unei franșize?

         În cazul în care alegi să-ți închei o poliță CASCO cu franșiză, indiferent cu care din variantele precizate anterior, vei beneficia de o reducere la suma pe care o vei plăti în cazul încheierii unei polițe CASCO. Cu cât franșiza este mai mare, cu atât vei diminua valoarea costului și mai mult.

        Am creat pentru tine, o listă cu societăți de asigurări ce vând CASCO. și alta despre întrebări uzuale din domeniul asigurărilor auto ce sigur îți pot veni de folos.

        Am realizat și un clip pe youtube despre franșiza la polița de asigurare CASCO, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up