O casa valoroasa: intre vis si realitate

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Anul trecut am decis sa imi implinesc visul pe care l-am avut de mic: adica sa proiectez si sa ma apuc de constructia unui loc care ocupa un spatiu semnificativ in inima mea – adica o casa pe pamant cu curte si tot ce am visat eu de cand eram copil.

Zis si facut, terenul il am, idei am, dar trebuie sa apelez musai la o firma care sa ma ajute sa pun si in practica tot ce imi trece prin minte. Astfel ca printr-o recomandare am ajuns la cea mai buna echipa pe care mi-o puteam dori: AIA Proiect.

Cei de la AIA Proiect imi pun la dispozitie o colectie generoasa de proiecte case optimizate pe care le pot personaliza impreuna cu ei in functie de asteptarea mea si de propriile idei ( care poate unele din ele sunt mai trasnite   ).

Pentru a ajunge la casa mult visata de mine trebuie sa inteleg ca trebuie parcurse cateva etape importante atat din punct de vedere atat al constructiei, cat si din punct de vedere legal, iar cu cei din echipa AIA Proiect am inteles ca pot parcurge toti acesti pasi pentru a oferi valoare casei la momentul preluarii, dar si suport pe toata perioada pre si post-executie.

Pe langa toata echipa de oameni profesionisti, AIA Proiect are alaturi de ei chiar si un evaluator ANEVAR, care poate calcula valoarea edificiului la momentul finalizarii sau chiar in oricare alt moment.

Acum sa va povestesc cum arata in imaginatia mea proiectul pe care il vom numi de acum pentru amuzament personal “ proiect de casa ” si sa vedem cum vor reusi cei de la AIA Proiect sa imi indeplineasca visul.

Terenul unde o sa fie amplasata casa se afla intr-o zona a Bucurestiului pe care eu o numesc zona cu povesti, cu istorie, cu incarcatura si imaginea unor personalitati ce au lasat in spatele lor un nume: Cotroceni. Aici a fost in trecut, casa unor doctori ( din ce am aflat de la ultimul proprietar ) si ulterior in urma anilor 90 aceasta a fost daramata si ani de zile a fost un teren gol, pe care mai cresteau doar copacii mari ce altadata umbreau vila. Cu mari sacrificii am reusit sa fac rost de poze cu imaginea vilei din exterior. M-am indragostit pe loc de acea vila cu arhitectura clasica a anilor 30, cu o curte minunata, nu foarte mare si in care atunci exista si un mic garaj in spatele curtii.

Impreuna cu cei la AIA Proiect, am reusit sa facem o reconstruire a imaginii si adaptare la prezent imbinand clasicul cu minimalismul si reusind sa otinem o casa cu adevarat valoroasa care are parter, un etaj si mansarda. 

Fara sa ii laud prea tare sau sa para o reclama pe fata am sa va spun ceva: AIA Proiect mi-a transformat visul in realitate. Cum? Simplu: tot ce printr-un exercitiu de imaginatie am facut, a fost transformat in realitate de catre ei.

O sa sarim peste etapele santierului de ridicare a casei si nu neaparat pentru ca nu este o perioada foarte importanta, dar pentru ca este perioada in care simtul meu artistic, nu a fost exploatat neaparat, lasandu-i pe profesionistii de la AIA Proiect sa se ocupe, eu avand mai mult consultativ unele interventii.

Odata ridicata casa in baza proiectului, am stabilit cum impartim inauntru, desigur urmand necesitatile mele si visul ce aveam sa il duc la capat. Compartimentata casa, inchisa cu niste geamuri mari din lemn astfel incat sa am cat mai multa lumina naturala, m-am apucat de partea care mie imi place cel mai mult: decoratul interior.

Am ales sa merg inauntru tot pe o varianta clasica in care sa aibe pe ici colo, elemente moderne, de exemplu am ales sa facem un living cu semineu si un dining cu mobilier clasic din lemn masiv, cu candelabre moderne si unele elemente minimaliste sau baile combinand modernismul sanitarelor cu elemente clasice in partea de corpuri de iluminat.

O sa va fac un scurt tur al casei , ca sa nu va plictisesc cu descrieri lungi si apoi o sa ajungem la zona la curte de care sunt tare mandru.

Intrii in casa printr-un mic hol ce are o scara de marmura cu cateva trepte, scara ce are deasupra sa un candelabru clasic din cristale, deschizi usa si la parter dai intr-un hol de primire unde ai in stanga bucataria deschisa cu dinningul si in dreapta living-ul si o baie de serviciu pentru musafiri. Urcam mai departe la etajul intai si vom avea doua dormitoare mari unul stanga, altul dreapta fiecare cu baia lui separata si apoi mai avem zona mansardei pe care am construit-o ca zona de joaca sau recreere cu masa de biliard, darts si un televizor pentru a vedea meciurile cu baietii.

Acestea fiind spuse: ea este casa. Acum iesim din casa in curte si vom avea zona de gratar cu un mic foisor langa, o zona in care ne place sa petrecem timp vara fie ca ne bem cafeaua dimineata fie ca ne relaxam dupa o zi nebuna de munca, fie ca ne intalnim seara cu prieteni si jucam o carte, langa foisor vom gasi un hamac care se afla in cea mai insorita zona a curtii si unde imi place sa imi petrec diminetile de sambata cu o carte si o cafea buna. Curtea este verde, plina de flori si desigur cei doi pomi care in continuare imbresc casa.

Mergand pe strada admiram adesea unele case, dar cati dintre noi realizeaza cu adevarat ca ele reprezinta pe cineva, ca sunt rodul muncii unor oameni si ca poate multe dintre ele au plecat de la un vis?

Visul meu a devenit realitate si uneori nici mie nu imi vine a crede ca traiesc in propriul meu vis  !

  • Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017
Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.