Exercitiu chinezesc anti-imbatranire

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Daca tot m-am nascut in China ( vezi la despre mine ), va povestesc un exercitiu chinezesc 

Stati intr-un picior cu ochii inchisi 1 minut pe zi  –  amanati astfel batranetea si va vindecati sau preveniti numeroase  boli  (hipertensiune, senilitate, diabet , circulatie periferica, afectiuni ale coloanei, probleme cervicale si lombare, bun pentru memorie si creier,  etc )
Cu practicarea exercitiului Jin Ji Du Li putem intarzia imbatranirea si preveni numeroase boli, ca de exemplu scaderea memoriei.

Nu-i asa ca pare foarte simplu?

Faceti acest exercitiu simplu, eficace si veti vedea….Este important ca in timpul efectuarii exercitiului Jin Ji Du Li sa tinem ochii inchisi.

Atentie exercitiul se face cu ochii inchisi!

Exercitiul consta in a sta intr-un picior, cu ochii inchisi. Atat este tot exercitiul. Sa facem o incercare. Ne ridicam, inchidem ochii si incercam sa stam drept cu un picior ridicat.
Daca nu puteti sta in aceasta pozitie minim 10 secunde inseamna ca starea corpului vostru arata ca aveti 60-70 de ani. Este posibil sa aveti doar 40 dar corpul vostru a imbatranit mai repede. Cand am citit acest mail mi-am zis: mare scofala, sunt sigur ca-l pot face fara nici o problema.
Dezamagire totala! M-am bucurat insa ca am incercat. Am observat ca pot face asta destul de usor cu ochii deschisi, dar este cu totul altceva cu ochii inchisi! 
Nu am putut sa stau drept mai mult de 2-3 secunde.
Nu este important sa ridicam piciorul prea sus. Daca organele noastre interne nu sunt in sincron, ne putem pierde echilibrul si daca ridicam piciorul doar putin.

Chinezii sunt foarte buni cunoscatori ai corpului omenesc.

Este linistitor sa stim ca prin antrenare si practicare sustinuta ne putem recastiga echilibrul.
Dupa parerea specialistilor chinezi, practicarea zilnica a acestui exercitiu timp de un minut, ne poate feri de dementa!
Medicul chinez Zhong Li Ba Ren propune ca la inceputul practicarii exercitiului sa incercati sa nu inchideti ochii de tot. Pe masura ce avansati, puteti sa o faceti cu ochii complet inchisi.

Exercitiul Jin Ji Du Li , practicat zilnic ne poate ajuta la tratarea multor boli, ca de ex.: hipertensiune arteriala, diabet, afectiuni ale coloanei, senilitate.
Cartea medicului chinez Zhong Li Ba Ren intitulata Mai bine ne ajutam singuri, decat sa asteptam ajutorul medicilor care trateaza sanatatea noastra, a fost vanduta anul trecut in China, in peste 1 milion de exemplare la prima editie.
Concluzia medicilor chinezi este ca bolile corpului omenesc apar atunci cand apar probleme de coordonare dintre diverse organe interne, adica atunci cand corpul isi pierde echilibrul.
Exercitiul Jin Ji Du Li este capabil sa regenereze actiunea reciproca a organelor pentru ca acestea sa functioneze corect.

In cartea sa medicul Zhong Li Ba Ren spune, ca marea majoritate a oamenilor nu pot sta intr-un picior, cu ochii inchisi mai mult de 5 secunde, dar prin antrenamente zilnice pot depasi chiar si 2 minute. Cu cat mai mult putem sta in aceasta pozitie, cu atat mai putin ni se va parea ca este obositoare.
Pe masura ce veti practica acest exercitiu veti observa o imbunatatire a memoriei dar si a calitatii somnului.

Daca practicati zilnic timp de 1 minut exercitiul Jin Ji Du Li nu veti suferi de senilitate.

Medicul Zhong Li Ba Ren e explicat ca prin picior trec 6 meridiane importante.
Este posibil ca in timp ce stam intr-un picior in timpul exercitiului sa simtim in picior o durere. In acest caz organele corespunzatoare meridianului respectiv primesc semnale si incep sa reintre n echilibru. Prin aceasta metoda toate canalele corpului nostru se concentreaza asupra piciorului.

Practicarea exercitiului are o influenta benefica asupra hipertensiunii arteriale si diabetului precum si a bolilor derivate din acestea. Vor inceta in scurt timp afectiunile cervicale precum si ale coloanei.
Ajuta in mod hotarator la indepartarea senzatiei de picioare reci, precum si la intarirea sistemului imunitar.

Nu trebuie sa asteptati in practicarea exercitiului Jin Ji Du Li pana la aparitia unei boli. Poate fi practicat aproape de oricine. Este benefic sa se inceapa practicarea lui din tinerete, caci in acest fel se pot preintampina o serie de neajunsuri la varste inaintate.
Nu este recomandat persoanelor care au probleme cu picioarele, sau celor care nu pot sta timp indelungat in picioare.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Adevarat!!!!! Am ncercat acum ! Doar pe un picior ? Sau si pe celalalt ?

  2. #3 Comentariu nou

    Daca doare piciorul si totusi pot sta pe el…nu e recomandat?

  3. #4 Comentariu nou

    Excelent!..are de toate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.