Oricine poate invata engleza… zambind

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Destul de simplu toti recunoastem ca stim sa vorbim in engleza, ca am prins-o de mici ( pe vremea cand exista Cartoon Network si desenele animate nu erau dublate – cel putin eu de acolo am inceput sa invat primele cuvinte ), ca am invatat-o la scoala din clasa a doua si pana la sfarsitul liceului, unii dintre noi si in facultate si cumva ar trebui sa mearga usor atunci cand porti o conversatie. Din pacate ca orice limba care nu este exersata des fie prin citit si scris, fie prin conversatie, are tendinta sa ne incurce si sa nu ne mai gasim cuvintele potrivite.

Cel mai des ti se intampla cand esti plecat undeva in strainatate ( concediu sau calatorie de afaceri ) si evident folosesti limba de circulatie internationala aka limba engleza si doresti sa cumperi ceva, gasesti cuvantul in romana si in engleza nu iti vine neam  . Si stai si te gandesti si nu ai acces la internet sa apelezi la prietenul Google si de cele mai multe ori ti se intampla sa iesi din magazin si sa te pocneasca cuvantul instantaneu, dar ce sa faci….nu te mai intorci si ramai poate uneori fara sa iti fi cumparat ce iti doreai.

Eu recunosc ca poate am avut noroc si limbile straine s-au lipit de mine si engleza este una din acele limbi pe care o stapanesc foarte bine pentru ca am respectat ceea ce una din profesoarele mele de engleza ne cerea in liceu: gandeste in limba in care vorbesti! Vorbesti romana, gandeste in romana; vorbesti engleza, gandeste in engleza, nu incerca sa iti mai traduci frazele din romana in engleza, sa intrii in panica daca nu iti gasesti cuvintele si vei vedea ca iti este mult mai usor sa legi o conversatie asa  .

 cursuri engleza
                      

Asa ca, adult fiind ai cateva optiuni daca nu stapanesti bine limba engleza: fie te apuci de niste cursuri de engleza ( pot fi cursuri de engleza cu un profesor de engleza sau online ), fie te apuci de citit in engleza ( aici autori exista de la cel mai mic nivel de incepatori, pana la cei mai avansati si priceputi – Emily Bromte, Agatha Christie, Daniel Defoe, Charles Dickens, William Shakespeare etc, dar si alti autori internationali tradusi in limba engleza ) si incepi sa inveti constant mai multe cuvinte pe care le adaugi vocabularului englezesc si in ani de zile sigur capeti experienta si in fluiditatea cititului si vorbitului. Daca problema cititului si imbogatirii vocabularului o poti rezolva prin citit constant si mult, cea mai mare problema ramane scrisul ( gramatica aceea care pare usoara, dar nu este chiar asa  ) in continuare. Din pacate aici singura solutie pentru cei ce nu prea se pricep sunt cursurile cu profesor, engleza pe calculator sau cursurile online.

Pentru secolul vitezei si al aglomeratiei in care traim, cred ca cea mai usoara si serioasa versiune pentru cineva care isi doreste sa invete limba engleza este de acasa, fie printr-o platforma e-learning, fie participand la cursuri online cu profesor care sa coordoneze si sa verifice performantele atat pe partea de vocabular, cat si pe partea de gramatica.

  • Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 
Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Foarte tare profa ta din liceu! Putine ca ea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.