Toata istoria Porsche prezentata intr-un muzeu

muzeul porsche

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

In vacanta am ajuns si prin Stuttgart si de aceea nu am putut rata ocazia sa dau si pe la muzeul Porsche.

Radacinile istoriei companiei Porsche se afla in Boemia, unde la 3 septembrie 1875, in Maffersdorf, se nastea Ferdinand Porsche, al treilea copil al lui Anton Porsche si al sotiei sale Anna. Cand este inventat automobilul, Ferdinand Porsche are 11 ani. Este interesat in mod special de electricitate, instaland la varsta de 13 ani sonerii electrice si asigurand alimentarea cu energie electrica a casei parintesti, la 16 ani.

Plasat la iesirea nordica din Stuttgart, in apropierea autostrazii, muzeul Porsche reflecta filozofia marcii. Spre deosebire de megalomania muzeului Mercedes ( despre care am scris aici ) ce poate fi admirata in celalalt capat al orasului german, acest spatiu este mult mai redus ca dimensiuni, aglomeratia de modele legendare fiind aproape sufocanta

In muzeu se gasesc 80 de ani de istorie ai celui mai mic dintre producatorii germani de masini, dar si cel mai profitabil. Pornind de la primele motoare dezvoltate de inginerul Ferdinand Porsche nu mai tarziu de anul 1896, si terminand cu ultimele modele prezente si pe piata noastra.

Impresionant! Impresionant! Impresionant!

Pe pliante scrie ca expozitia ar avea 80 de masini si ca include si atelierele Porsche unde puteti vedea cum se restaureaza si se pregatesc masinile pentru a intra in expozitia muzeului. Atelierul era inchis din pacate in perioada in care am fost eu.

Niciunul dintre exponatele prezentate in aceast muzeu, insa, nu poate fi cumparat, au precizat oficialii Porsche.

Biletul de intrare costa aproximativ 10 euro.

Nu ezita sa vizitezi Muzeul Porsche daca vei avea ocazia!

Cam atat va povestesc, pozele vorbesc de la sine  

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.