10 ani de la primul iphone

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Luna iunie 2017 marcheaza aniversarea de 10 ani de la lansarea iPhone-ului de Steve Jobs, dar in California de Sud de acum un deceniu vedetele se afisau doar cu BlackBerry. Foarte putini au crezut ca iPhone-ul o sa devina omniprezent.

Daca stai sa cauti imagini pe internet cu telefoanele vedetelor din 2007, o sa vezi o varietate de actori cu telefoane BlackBerry in mana si foarte putine produse Apple. In privinta iPhone-ului, vedetele erau in cel mai bun caz ambivalente, iar in cel mai rau, dispretuitoare.

Primul Iphone a fost pus in vanzare la un pret de 499 de dolari in SUA, fara taxe, iar la magazinele Apple s-au format cozi lungi de oameni dornici sa cumpere noile terminale. Cozile se pastreaza si in ziua de astazi, in ciuda faptului ca iPhone poate fi cumparat si online, magazinele Apple avand la fiecare lansare cozi lungi de oameni dornici sa cumpere smartphone-urile.

iPhone-ul a fost unul dintre factorii cei mai importanti in evolutia telefoanelor inteligente din ultimii 10 ani: fiecare nou telefon pe care o companie l-a cumparat, a fost comparat cu acesta si asa a ramas pana astazi. Chiar daca au aparut unele telefoane ale caror specificatii tehnice le depasesc pe cele ale Iphone-ului, performantele acestora sunt comparate cu cele ale iPhone pentru a vedea daca se apropie de ceea ce poate acesta, daca acest nou dispozitiv are un design cat de cat la fel de reusit etc.

Toate acestea au facut din smarthone-ul Apple un real succes.
 
Astazi, telefonul genereaza aproximativ doua treimi din totalul vanzarilor Apple. Veniturile totale generate de iPhone in cei zece ani de existenta depasesc 700 miliarde de dolari. Profitul net consemnat de companie de pe urma dispozitivului a depasit si el pragul de 100 de miliarde de dolari.

Mai jos puteti viziona lansarea telefonului Iphone in 2007 
https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.