5 sfaturi inainte de a cumpara o asigurare

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Asigurarea tine cont de nevoile tale?

Mai jos gasesti 5 raspunsuri pe care sa le ai inainte de a cumpara o polita de asigurare 

Este oare intelept sa astepti un dezastru sa aiba loc inainte de a actiona? Polita de asigurare reprezinta, de exemplu, o modalitate foarte buna de a te proteja fata de riscurile care te inconjoara. Astfel, o societate de asigurari isi asuma plata despagubirilor pentru daunele rezultate dintr-un eveniment asigurat in schimbul unei prime, platita de client. Totusi, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara o polita de asigurare.

Cine este societatea de la care cumparam asigurarea ?

In momentul in care cumparati o asigurare este esential sa aveti cateva informatii cheie despre furnizorul acelei asigurari, respectiv compania de asigurari. In acest sens, trebuie sa aveti in vedere: numele complet al companiei, daca este autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara ( ASF ) sa vanda produse respective de asigurare in piata din Romania, daca are experienta necesara pe produsul de asigurare.

Nevoile mele se potrivesc cu produsul de asigurare cumparat ?

In momentul in care doriti o asigurare este important sa discutati cu un specialist care cunoaste produsele de asigurare si poate face o evaluare corecta a riscurilor dumneavoastra. In cazul in care beneficiati de un produs de asigurare, consultantul va poate realiza un audit al acelui produs urmand sa revina cu recomandarile necesare. In cazul personelor juridice, este esential ca specialistul cu care discutati sa detina cunostinte pe toate liniile de asigurari astfel incat, sa adapteze nevoile dumneavoastra pe un program de asigurare complet.

Un alt aspect important este sa verificati in contractual de asigurare excluderile si fransizele aferente. Este posibil ca riscurile pe care dvs doriti sa le acoperiti, fie sa aiba o limita de asigurare prea mica, fie sa figureze la capitolul excluderi.

Care sunt conditiile de asigurare ?

In general politele de asigurare au o anexa care cuprinde conditii de asigurare pentru acel produs. In conditii trebuie sa verificati: politica de reziliere a politei, conditiile de plata a daunelor, criteriile de reinnoire, termenele de plata si nu in ultimul rand riscurile care sunt la capitolul excluderi.

Care sunt beneficiile produsului de asigurare ?

Consultantul de asigurari ar trebui sa puna in vedere clientului beneficiile privind incheierea unei politei de asigurare. In cazul anumitor produse, putem vorbi chiar si despre deduceri fiscale care trebuie corect expuse clientului intrucat ar putea impacta semnificativ bugetul unei companii. De exemplu, in cazul firmelor la cumpararea unui produs de asigurare de sanatate pentru angajati, costul acestuia poate fi dedus fiscal in limita a 400 de euro pe an / angajat.

Exista exceptii si particularitati specifice produsului de asigurare ?

Plata primelor la timp este unul dintre elementele cheie. Exista diverse societati de asigurari care pentru anumite forme de asigurare ofera termene de gratie pentru plata primelor inclusiv a ratelor. Cu toate acestea, pentru a le obtine trebuie sa le solicitati in scris, in caz contrar polita de asigurare va fi reziliata pe motiv de neplata.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.