Ai grijă să nu îi inmanezi asigurarea RCA

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

            Nu înmâna polița ta RCA!

        Dacă cineva îți cumpără mașina ta, pâna acesta o va înmatricula, va circula cu talonul tău. Pentru această perioadă el va avea nevoie de asigurare RCA.

        Problema apare atunci când acesta face o daună, iar dauna se va înregistra pe CNP-ul tău. Tu încă figurezi ca proprietarul autovehiculului, polița de asigurare fiind încheiată pe numele tău. Dacă nu ți se va comunica acest eveniment, în momentul achiziționării unei noi asigurări RCA pentru un alt autovehicul, vei fi penalizat printr-o clasă de bonus malus inferioară.

        Dacă vei ajunge în situația în care scazi clasele de bonus malus, vei plăti un preț mai mare când vei face o poliță de asigurare pentru un alt autovehicul.

        Cel mai bine, în momentul în care îți vinzi mașina este să refuzi sa înmânezi asigurarea ta RCA. Noul cumpărător fiind nevoit să facă o altă poliță.

       Atunci când îți vinzi mașina, îți poți recupera o parte din suma plătită, dacă nu ai avut daune. Asta înseamnă că atunci când îți faci o asigurare pe 12 luni și vinzi mașina după 6 luni, ai dreptul să îți recuperezi valoarea diferenței.

       Dacă după achiziționarea mașinii de către noul prorpietar el circulă pe asigurarea ta și face o daună, ai pierdut acest drept de recuperarea banilor.

        Aceste informații prezentate constituie drepturile tale și ar fi bine să le cunoști.

        Am realizat și un clip pe youtube despre polița RCA, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

 

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.