Canicula si copiii

val sufocant de canicula

Canicula a revenit in Romania si poate aduce cu ea mari probleme daca nu suntem atenti.

Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea departamentul pentru situatii de urgenta DSU are cateva indicatii in aceasta perioada pentru protejarea copiilor.

Despre Departamentul pentru situatii de urgenta:

Departamentul pentru situatii de urgenta este structura operationala fara personalitate juridica a M.A.I, cu atributii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel national, a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, asigurarea si coordonarea resurselor umane, materiale, financiare si de alta natura necesare restabilirii starii de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta in cadrul unitatilor si compartimentelor de primire a urgen?elor (UPU/CPU).

Departamentul pentru situatii de urgenta coordoneaza operational serviciile de ambulanta judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, UPU/CPU, precum si serviciile publice Salvamont.
Departamentul asigura secretariatul tehnic pentru Comisia Interministeriala pentru suport tehnic. CIMST se organizeaza si functioneaza ca organism interministerial, in scopul coordonarii activitatilor privind organizarea, functionarea si finantarea Sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat, precum si a serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta.

Departamentul pentru situatii de urgenta monitorizeaza activitatea operativa a structurilor pe care le are in coordonare. Conditiile tehnice si organizatorice privind coordonarea opera?ionala a serviciilor publice Salvamont se efectueaza in baza protocoalelor incheiate intre inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si autoritatile administratiei publice locale care au constituite astfel de servicii, avizate de catre Departament.

canicula si copiii

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Scroll Up