Ce este Cartea Verde și de ce avem nevoie de ea?

         Timp de citire: 2 minute

             Ce este Cartea Verde?

         Documentul ,,Carte Verde” este un certificat internațional de asigurare în baza căruia, proprietarul vehiculului pentru care documentul a fost eliberat, este asigurat în privința răspunderii civile pentru posibilile pagubele produse prin intermediul vehiculului respectiv, în conformitate cu legislația fiecărui stat pentru care documentul de asigurare este valabil.

         Cel mai important lucru de știut despre cartea verde este faptul că aceasta nu oferă libertatea de circulație în toate statele. Documentul este format din două piese, cartea verde și polița RCA.

         Cartea verde prezintă un tabel in care sunt precizate toate statele ce sunt incluse în aceasta. Căsuțele ce sunt tăiate indică faptul ca țara respectivă nu este inclusă în asigurare.

         Toate casuțele au inițialele unei țări care este sau nu acoperită în cartea verde. Legenda cu țara respectivă pentru fiecare inițială se află pe spatele documentului. Dacă dorești să circuli într-o țară ce nu este inclusă în asigurarea ta, va trebui să-ți faci carte verde suplimentară.

        Am realizat și un clip pe youtube despre Cartea Verde, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up