Ce este certificatul de daunalitate?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Timp de citire: 6 minute

            Cum se obține certificatul de daunalitate?

         Certificatul de daunalitate se poate obține, într-un interval de aproximativ 4-5 zile, de la BAAR. Pașii sunt simpli, vei completa o cerere pe care o găsești pe site, o vei scana, semna și o vei trimite lor. Certificatul trimis de BAAR va veni, în interval de câteva zile prin poștă, sau o vei primi pe adresa ta de e-mail. Este important de știut, că BAAR nu trimite acest document decât pe teritoriul României.

         Nu este posibilă editarea sau modificarea unor date. Acest certificat se emite automat, în baza datelor existente din istoricul tău de pe urma asigurărilor RCA.

           Caracteristici ale certificatului:

        Acest certificat este gratis și te poate ajuta la obținerea unei reduceri la polița RCA în Franța, Spania, Anglia și în alte țări unde societățile de asigurări practică acest serviciu. În Anglia, spre exemplu, acest serviciu se numește clauza de no claim bonus și dacă îi dai acest certificat societății de asigurări, care este eliberat în română și în engleză, vei primi o reducere substanțială la polița RCA.

        Certificatul de daunalitate este strict valabil pentru asigurările de tip RCA. Nu poate fi folosit la asigurările de locuință, CASCO sau alte tipuri de asigurări.

        Acesta nu poate fi folosit pe teritoriul României, deci nu oferă nicio reducere la încheierea poliței de asigurare RCA.

        Noi, la Ritter.ro, avem posibilitatea de a obține pentru tine acest certificat de daunalitate și să ne însărcinezi pe noi pentru ridicarea documentului, dar vom avea nevoie de la tine, de o împuternicire notarială.

           Ce cuprinde certificatul de daunalitate?

        Certificatul de daunalitate cuprinde istoricul tău de daune pe ultimii 5 ani. Acest certificat este valabil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

        Având în vedere că acest certificat este bilingv, dacă ai nevoie ca acest certificat să fie tradus in altă limbă, din țara în care te afli, vei avea nevoie de o traducere legalizată.

           Important de știut:

        Certificatul se eliberează fără ștampilă și fără semnătură, dar are un cod unic de identificare. Acest cod poate fi introdus pe un URL aida.info.ro/validity și să verifici valabilitatea acestuia. Este o măsură de protecție pentru a nu se elibera pe piață, certificate false.

        În fiecare țară, există un sistem de aplicare a daunalității și a bonusării. În cazul României, este vorba despre bonus malus. Acest certificat de daunalitate te ajută în încadrarea bonus malusului pe polița ta de asigurare RCA. Așadar, în cazul în care ai avut daune, vei fi încadrat într-o clasă cu daune.  În cazul în care nu ai avut daune și poți face dovada cu certificatul de daunalitate vei fi încadrat într-un bonus și îl vei obține la asigurarea ta RCA.

        Dacă nu ai deținut niciodată o mașină pe numele tău, nu poți obține acest certificat de daunalitate. Neavând istoric în baza unor polițe RCA, nu vei beneficia de acest certificat.

        Am scris în trecut și alte articole despre franșiza la asigurarea CASCO, întrebari uzuale despre asigurările auto ce sigur îți pot veni de folos.

        Am realizat și un clip pe youtube despre ce este certificatul de daunalitate, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.