Care este diferența dintre un broker și un agent de asigurări?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Timp de citire: 3 minute

        Diferența dintre un broker și un agent de asigurări este destul de mare și importantă, am scris acest articol în ideea de a o explica.

            Agentul de asigurări:

        Agentul de asigurări are exclusivitate cu o companie de asigurări, să spunem Generali. Astfel va vinde doar produsele pe care le are respectiva societate. Așadar acest agent va vinde orice tip de asigurări fie ca vorbim de cele auto, de locuință, CASCO sau medicale. Putem spune ca agentul este afiliat cu întregul portofoliu al unei companii de asigurări.

        Prin colaborarea cu un agent de asigurări, vei primi doar ofertele de la societatea de asigurări cu care colaborează în exclusivitate agentul. Acesta reprezintă interesele societății de asigurări cu care este afiliat.

            Brokerul de asigurări:

        Brokerul de asigurări, pe de altă parte, poate colabora cu mai multe societăți de asigurări. Numărul este la latitudinea acestuia, nefiind o cifră maximă impusă. Cum nu îi sunt impuse limite, poate lua RCA de la o societate, să spunem Allianz, asigurări de locuință de la Groupama sau asigurări de viață de la Generali.

        Din perspectiva clientului este mult mai avantajoasă colaborarea cu un broker de asigurări. Avantajul clientului este faptul că acesta își poate lua o ofertă comparativă și personalizată. Va putea, spre exemplu alege asigurarea RCA de la Allianz, CASCO de la Groupama sau asigurarea de locuință de la Generali. Astfel, clientului i se poate face o ofertă flexibilă și personalizată nevoilor speciale ale acestuia.

        Un alt avantaj în colaborarea cu brokerii de asigurări este că el are o gamă mai largă de clienți și îi va putea duce pe aceștia către mai multe societăți de asigurări partenere. Implicit va avea tarife mult mai bune și condiții de care vei putea beneficia.

        Acum ceva timp, am scris un articol despre întrebări uzuale din domeniul asigurărilor auto ce sigur îți pot veni de folos.

        Am realizat și un clip pe youtube despre diferența dintre un broker și un agent de asigurări , iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

 

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    multumesc pentru informatii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.