Cum trebuie spalate si curatate corect fructele si legumele

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

VARZA
Indepartand frunzele superioare si ciocanul de varza, veti elimina din aceasta o parte buna din nitrati.

CARTOFUL
Nitratii se acumuleaza imediat sub coaja si in mijlocul cartofului. Unica solutie de a scapa de nitrati este sa aruncati apa in care au fiert cartofii.
 
DOVLECEII, CASTRAVETII,  VINETELE
Castravetii ecologici puri trebuie sa fie de culoare verzuie deschisa. Daca insa sunt de culoare verde inchisa, atunci cu siguranta s-au utilizat nitrati la cresterea lor.
Primii dovlecei si vinete trebuie curatate de coaja. De asemenea trebuie indepartat cotorul, acesta este cea mai infectata parte a lor.
  
SALATA VERDE, PATRUNJELUL, MARARUL SI ALTE VERDETURI
Verdeata absoarbe destul de activ nitratii, iar inainte de a fi consumata trebuie tinuta in apa nu mai putin de o ora si clatita bine.
  
ROSIILE
Cu cat coaja lor este mai groasa, cu atat mai multe chimicale contin. Niciodata nu cumparati rosii de culoare portocalie-rosie. Nervurile  groase si pulpa de culoare alba din interiorul acestora este un semn al nitratilor. Daca totusi ati cumparat astfel de rosii, tineti-le in apa rece timp de o ora inainte sa  le consumati. 
  
SFECLA, MORCOVUL SI RIDICHEA
In aceste legume marea  parte a nitratilor este concentrata pe capete: langa frunze si inspre coada. Aceste parti trebuie neaparat indepartate inainte de consum. Nu cumparati sfecla cu codita rasucita. In cazul morcovului trebuie taiat 1 cm din codita, iar partea verde trebuie indepartata in totalitate.
  
STRUGURII
Pentru pastrarea acestora timp indelungat ei sunt tratati cu fungicide. Tot ce este necesar sa faceti, este sa-i spalati bine sub jet de apa.
  
PEPENELE VERDE 
Nu cumparati niciodata un pepene verde taiat in jumatate si infasurat in folie  alimentara. Suprafata acestuia este un mediu favorabil aparitiei si inmultirii bacteriilor. Daca pepenele are pe interior dungi de culoare galbuie atunci el a fost crescut cu   nitrati. Puteti face un mic test: puneti intr-un pahar cu apa rece o bucata de pepene. Daca apa isi schimba culoarea atunci contine nitrati. Daca doar s-a tulburat un pic, atunci nu contine nitrati.
  
PERELE SI MERELE
Inainte sa le cumparati, incercati sa le  atingeti. Daca sunt lipicioase, atunci au fost   tratate cu difenil (DDT), pentru un timp mai mare de  pastrare. In Uniunea Europeana si in USA acesta este interzis din cauza efectelor sale cancerigene si alergice asupra organismului. Aceste fructe trebuie curatate de coaja.

Cele mai “ daunatoare ” fructe sunt cele importate din Turcia, Olanda, Israel si Egipt.
Care este motivul: solul din aceste tari este foarte sarac si pentru obtinerea unor roade bogate sunt folosite multe  ingrasamintele chimice.

Speram ca aceste sfaturi sa va fie de ajutor si sa consumati, pe cat posibil, fructele si legumele 100%   BIO.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua

    Avem acum posibilitatea de a curata fructele si legumele de ceara si pesticidele de pe ele.
    Putem consuma legume si fructe curate chiar daca nu sunt BIO.
    Accesati http://www.scallo-p.ro si urmariti si filmul video de la rubrica “Despre produs”. O sa va placa ce veti vedea.
    Produsul vine din Japonia si nu are concurenta pe piata din Romania.
    Incercati-l si dvs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.