Despre mierea de MANUKA … cel mai puternic antibiotic natural

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Mierea de manuka este o miere cu proprietati antibacteriene iesite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat antibioticele obisnuite din farmacii. 

Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene.

Exista numeroase produse în care poate fi regasita mierea de Manuka, precum dropsuri de gat, gel antibacterian pentru rani, otet de mere cu miere de Manuka, dar si balsam de buze sau crema hidratanta cu miere antibacteriana, si bineinteles, miere la borcan. 

Proprietatile unice ale mierii de Manuka i-au mirat pana si pe cercetatori, care incep sa vada in acest produs o solutie naturala pentru a lupta contra bacteriilor care devin din ce in ce mai rezistente la antibiotice.

Componentele mierii de manuka

Toate tipurile de miere contin o enzima numita glucozoxidaza. Aceasta enzima, care este introdusa in miere datorita albinelor, elibereaza incet peroxidul de hidrogen, care are are rol antiseptic. Mierea de manuka are insa si alte componente care ii confera calitati antibacteriene exceptionale.

 

Mierea de manuka este o adevarata minune a naturii, deoarece pe langa peroxidul de hidrogen si o alta componenta “non peroxidica”, care este mult mai puternica. Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regaseste si in alte tipuri de miere, dar în catitati mult mai mici decat in mierea de manuka. In mierea de manuka MG rezulta din conversia altui compus – dihidroxiacetona – care se regaseste in concentratii foarte mari in nectarul florilor de manuka.

Mierea de Manuka este consideranta ca fiind cel mai puternic antibiotic natural avand un spectru extrem de larg de actiune, fiind singura miere din lume care distruge urmatoarele microorganisme bacteriene si fungice:

  • Escherichia coli (E. coli)
  • Staphylococcus aureus (Staph infections)
  • Citrobacter freundii
  • Proteus mirabilis
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Salmonella typhimurium
  • Streptococcus faecalis
  • Streptococcus pyogenes
  • Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
  • Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
  • Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

 

Mierea de manuka se gaseste si la noi si poate fi cumparata de aici sau de aici .

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Câta miere de de acest fel se produce in noua Zeelanda si câta se comercializeaza în lume ?
    Ce este metilglicoxalul, cum se produce el in organism în cadrul proceselor metabolice si de ce este periculos mai ales pentru pentru bolnavii de diabet dar nu numai. ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.