N-ai un loc de munca ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

N-ai un loc de munca?

Nu dispera !

Cand apelam la un loc de munca? De obicei, cand ne-am pierdut jobul anterior sau pur si simplu dorim sa facem ceva cu viata noastra si vrem sa evoluam pe plan profesional. Cand noua ocupatie intarzie, de obicei apare disperarea si precipitarea, iar in aceste momente este fundamental sa ramanem optimisti si sa gandim pozitiv.

Cum am putea reusi sa ne mentinem fermi pe pozitii ?

Era Internetului ne-a adus o multime de inovatii si ne-a facilitat accesul spre informatie in nenumarate moduri. Astazi vom discuta fenomenul de agregator de joburi, care devine tot mai prezent pe piata fortei de munca.

Primul pas spre analogul digital al ziarelor cu oferte au fost job board-urile. Acestea lucreaza conform aceluiasi principiu – oricine poate accesa pagina gratuit, mai mult decat atat oricine poate publica un aviz, in majoritatea cazurilor, la fel gratuit. Job board-urile sunt intr-un oarecare sens intretinute si suplinite cu informatii de la utilizatori. Cu popularizarea constanta a Internetului, au inceput sa apara job board-uri nisate sau chiar agentii de recrutare, care isi desfasoara activitatea pe reteaua internationala.

Cu timpul serviciile si conceptele au devenit mai sofisticate si s-a nascut ideea agregatoarelor. A agrega, conform DEX-ului inseamna a se uni, a se alipi,ce exprima direct principiul agregatoarelor.

Acestea compileaza toate locurile de munca dintr-o tara, oras sau orice alta unitate teritoriala, astfel centralizand o baza imensa de oferte pentru confortul utilizatorului. Astfel, orice utilizator nu mai este nevoit sa viziteze un numar mare de site-uri de profil, pentru a gasi mai multe joburi convenabile.

Agregatoarele care sunt populare in Romania si Europa sunt ro.jooble.org si ro.indeed.com. 

Piata fortei de munca este in perpetua schimbare, atat la nivel tehnologic, cat si infrastructural. Profesiile pe care le cauta candidatii devin tot mai detaliate, fapt care ne arata ca site-urile ce presteaza servicii in acest domeniu trebuie sa-si ajusteze si ele infrastructura pentru a mentine un nivel adecvat de competenta pe piata de astazi. La fel si noi trebuie sa ne adaptam acestor schimbari, in timp ce progresul tehnologic ni se adapteaza noua.

Voi ce parere aveti ? Imi puteti lasa un comentariu mai jos 

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.