RITTER – Broker intermediaza si pensia facultativa Pilonul III

RITTER – Broker de Pensii Private este avizat si inscris in Registrul Intermediarilor de Pensii Private cu codul AMI-RO-26794791 pentru intermedierea Pensiilor Private Pilon III in baza avizului Autoritatii de Supraveghere Financiara cu nr 87 din data de 09.03.2016.

Pensia facultativa este o modalitate de a economisi pentru perioada de dupa retragerea dinactivitate. Pilonul III a fost introdus tot n 2007, ca o modalitate de a acumula sume mai mari pentru perioada pensionarii. Este administrat privat, insa contributia la acest sistem este voluntara.

Pensia facultativa avantaje fiscale

Conform Codului Fiscal n vigoare, deductibilitatea acordata persoanelor care aleg sa economiseasca pentru perioada pensiei este de max 800 euro/an ( 400 euro/ an pentru contributia proprie a angajatului + 400 euro/an pentru contributia angajatorului in numele angajatului acordata ca beneficiu )

Cum beneficiaza angajatul de banii acumulati?

Exista trei situatii in care clientul isi poate retrage banii acumulati in fondul de pensii facultative la care ati contribuit:

Situatia 1: A implinit saizeci de ani. De indata ce acesta a implinit saizeci de ani, poate solicita administratorului fondului de pensii facultative sa ii plateasca suma acumulata.

Situatia 2: Invaliditate nerevizuibila, inscrisa intr-o decizie medicala privind capacitatea de munca. In cazul in care are o invaliditate nerevizuibila de gradul I sau II, poate cere administratorului fondului de pensii sa ii plateasca suma acumulata.

Situatia 3: Deces. In eventualitatea putin probabila a unui deces inainte de momentul pensionarii, mostenitorii legali pot solicita retragerea sumelor acumulate.

Daca sunteti interesati de o prezentare mai ampla, nu ezitati sa ne contactati!

office@ritter.ro / 0374600.700

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up