Soferii care suspenda contractul RCA raman fara placute de inmatriculare

placute inmatriculare contract rca

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Din iulie apar noi reguli privind asigurarile RCA

Suspendarea la cerere a contractului de asigurare RCA va fi in continuare o posibilitate atunci cand este vorba de suspendarea dreptului de circulatie al vehiculului sau de imobilizarea acestuia. Totusi, proprietarii vor trebui sa depuna placutele de inmatriculare politie.

Aceasta solutie de suspendare a contractului RCA este buna atunci cand vrei sa salvezi banii si sa nu platesti degeaba o asigurare RCA cand nu utilizezi masina.

” Asiguratul are obligatia ca, pe toata durata suspendarii contractului RCA, sa imobilizeze vehiculul intr-un spatiu privat, in afara domeniului public. Neindeplinirea acestei obligatii este asimilata cu incalcarea obligatiei de asigurare si neindeplinirea obligatiei de a depune placutele de inmatriculare si se sanctioneaza contraventional ” , mai scrie in lege.

Reglementarile noi intra in vigoare de la 12 iulie, iar soferii care nu le respecta risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite in acel accident. 

Toate persoanele fizice sau juridice care au in proprietate vehicule supuse inmatricularii/inregistrarii in Romania au obligatia de a incheia asigurarea RCA.

Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

Puteti incheia un contract de asigurare RCA in Romania cu oricare din societatile de asigurare autorizate in acest sens cu conditia ca autovehiculul pe care il detineti sa fie  inmatriculat sau urmeaza sa fie inmatriculat in Romania.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.