Sunt asigurarile un domeniu pe care il alegi? Povestea unei profesii si provocarile ei moderne – Interviu evzmd.md

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Catalin Vasile este fondatorul si directorul general al Ritter Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, companie infiintata in urma cu 9 ani de catre el. Intre timp a ajuns la o cifra de afaceri de 13,5 milioane lei si la 45 000 de polite vandute in 2018. Nu a fost asa de usor. A urmat cursurile Facultatii de Studii Economice Europene, lucrand in paralel in industria auto iar ulterior in piata de brokeraj in asigurari. Ritter Broker oferea la inceput servicii de intermediere si consultanta in asigurari, dar, pe parcursul anilor, si-a extins serviciile financiare acoperind si intermedierea contractelor de leasing financiar si operational, cat si cea a pensiilor private pilon III.

 

In prezent, compania lucreaza cu peste 30 de societati de asigurari, 12 companii de leasing financiar si operational si 3 societati de administrarea a fondurilor de pensii private pilon III. Din 2018, planul RITTER Broker prevede atat dezvoltarea sistemului de franciza la nivel national cat si cresterea vanzarilor prin intermediul agentiilor teritoriale existente.In acest moment, compania implementeaza un sistem de franciza, oferind clientilor din orase mai putin dezvoltate din punct de vedere al sistemului financiar de asigurari si brokeraj, polite de asigurari, de pensii private pilon III si oferte de leasing atent concepute pentru nevoile lor. Ritter lucreaza cu 30 de societati de asigurari, 3 societati de administrare a pensiilor pilon III si 12 firme de leasing financiar si operational. Putand sa ofere peste 1000 de produse financiare potentialilor clienti, inclusiv prin intermediul viitorilor parteneri de franciza. Dar sa auzim chiar de la Catalin Vasile cum a ajuns in toata aceasta poveste a asigurarilor si cum se vad lucrurile in viitor, din perspectiva acestui domeniu.  

De ce asigurari? Este un domeniu pe care l-ati ales sau v-a descoperit el?

Am inceput activitatea n 2010 ca o afacere de familie complementara unor altor afaceri stiind ca pot sa creez pe termen lung un serviciu de cea mai buna calitate in care clientii sa poata primi cea mai buna consiliere raportata la riscurile asigurate versus pret. Ritter Broker are o istorie de succes in piata de intermediere din Romania, datorat abordarii noastre unice de vanzare a produselor de asigurari ce include o crestere consecventa in fiecare an.

Care a fost momentul n care ati realizat ca piata romaneasca este pregatita pentru diversificarea gamei de produse de asigurari?

Ca orice piata in tranzitie, cea din Romania prezinta multe provocari, dar si potentialul este diferit in comparatie cu cel al tarilor dezvoltate, fiind departe de a atinge un nivel de saturatie pe toate segmentele de asigurari. Piata este una foarte activa. In fiecare an apar produse noi de asigurare sau modificari ale produselor existente deja, principalul motiv fiind necesitatea si solicitarile consumatorului.

A devenit piata romaneasca de asigurari una matura, care este ferita de surprize? Care sunt perspectivele ei?

Piata locala a asigurarilor este caracterizata de un grad mediu de concentrare. Tendinta ramane orientata spre activitatea de asigurari generale ce detine o pondere de 79% insa se sesizeaza o consolidare a segmentului asigurarilor de viata ce nregistreaza anual cresteri. Pentru urmatorii doi – trei ani directia este una de identificare si implementare de masuri pentru imbunatatirea performantei si a eficientei activitatilor, reevaluarea canalelor de distributie dar si rebranduirea.

Continuarea interviului o poti citi pe evzmd.md

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.