Diferenta dintre pensii private si asigurari

diferenta asigurari si pensii private

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Piata pensiilor private si piata asigurarilor este supravegheata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara numita si ASF.
 
Pensiile private nu reprezinta produse de asigurari atat din punct de vedere al functionalitatii cat si din punct de vedere legal.
 
Produsele de asigurari au rolul de a te proteja de efectele aparitiei unuia sau mai multor riscuri, riscul fiind neprevazut si nu se cunoaste momentul aparitiei acestuia.
Practic, asigurarea te protejeaza financiar de efectele riscurilor ce pot aparea.
 
Pensia privata reprezinta o modalitate de protectie financiara, astfel incat se poate cunoaste momentul accesarii acesteia (exemplu: odata cu momentul pensionsrii), sumele acumulate putand fi folosite doar in momentul indeplinirii conditiilor legale. In ceea ce priveste cadrul legal incident celor doua instrumente de protectie financiara, acesta este unul diferit, societatile de asigurare avand un specific diferit comparativ cu administratorii fondurilor de pensii.
 
Stiai ca fondurile de pensii nu pot intra in faliment ?
 
Fondurile de pensii nu pot intra in faliment iar participantii pot suspenda contributiile la un fond de pensii facultative fara ca acestia sa isi piarda drepturile aferente pensiei. Participantii pot schimba fondul de pensii in situatia in care nu sunt multumiti.
 
Din punct de vedere al supravegherii ( celor doua piete: pensii private si asigurari ) de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, procesul de supraveghere este diferit in ceea ce priveste domeniul asigurarilor si cel al pensilor private, existand un cadru legal distinct.

Important de retinut este ca produsele de asigurari pot acoperi o paleta mai larga de riscuri iar pensia privata riscul unui venit scazut la momentul pensionarii.
 
Daca doresti incheierea unei polite de asigurare sau a unei pensii private poti solicita oferte  aici.
 
Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.