Ce faci in caz de tamponare usoara ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

In acest weekend un client RITTER – Broker a fost tamponat usor la semaforul ce tocmai se pusese verde de catre un sofer ce conducea masina din spatele acestuia si care nu a vazut ca masina din fata plecase usor de pe loc.

Clientul nostru coboara din masina pentru a vedea dauna produsa, soferul din masina din spatele sau cobora si indreptandu-se catre masina clientului nostru, cerandu-si scuze pentru evenimentul creat, atrage atentia ca masina lovita nu are nimic in opinia sa, chiar daca bara de pe spate era zgariata si deplasata.

Clientul ii cere sa completeze un formular de constat amiabil, insa vinovatul refuza, iar clientul ii transmite ca se duce la politie pentru declararea evenimentului in care a fost implicat si intocmirea documentelor de constatare de catre politie.

Dupa cateva ore pierdute in cadrul sectiei de accidente usoare din raza caruia s-a produs evenimentul, clientul obtine de la politie constatarea evenimentului, urmand ca vinovatul sa fie chemat de catre acestia pentru a elibera dovada de reparatie si pentru a face demersurile necesare repararii masinii vatamatului.

Ce trebuie sa faci in caz de accident tamponare usoara fara victime?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa ramai calm, oricat de greu ti-ar fi. Poti sa fii speriat sau nervos, dar e in interesul tau sa iti pastrezi capul cat mai limpede si sa nu prelungesti degeaba toata situatia.
IMPORTANT: Inainte de toate, daca aveti un aparat foto sau un telefon este recomandat sa faceti poze masinilor avariate, exact in pozitia in care sunt ele dupa accident. In poze trebuie sa fie incluse si numerele de inmatriculare ale acestora deoarece exista posibilitatea sa aveti nevoie de dovezi , in functie de caz. De asemenea, este recomandat sa aveti la fata locului si martori.

Aveti posibilitatea sa va intelegeti amiabil, in acest caz nefiind necesar sa apelati la politie daca accidentul este unul cu daune minore. Constatarea amiabila se poate utiliza doar in momentul in care cei doi soferi sunt de acord sa utilizeze aceasta procedura iar in urma accidentului nu au rezultat si victime, au fost imlicate numai doua vehicule si nu au fost avariate alte cladiri sau bunuri.

Este necesar sa ii cereti vinovatului sa va arate asigurarea RCA a masinii ( sa nu fie expirata ), talonul masinii, actul de identitate si permisul de conducere, iar daca vinovatul accidentului refuza sa va arate documentele, va deplasati indata catre sectia de politia accidente usoare in raza careia s-a produs tamponarea pentru a declara accidentul.
Puteti merge in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

Uite asa, ajungem in situatia sa pierdem timp si multi nervi din cauza neatentiei in trafic sau din vina altor soferi mai putin experimentati, care in loc sa isi recunoasca vina si sa mearga pe calea amiabila a solutionarii lucrurilor, aleg sa nu fie raspunzatori de nimic ( sau cel putin asa cred ei, pentru ca nedeclararea accidentului in termen de 24 de ore, atrage dupa sine, suspendarea permisului de catre organul de politie ).

In concluzie este important sa ne amintim mereu ca atata timp cat noi, oamenii, suntem teferi si nevatamati, totul se poate rezolva amiabil si civilizat.

Daca ai un sfat care crezi ca le vor prinde bine colegilor din trafic, nu ezita sa le lasi un comentariu mai jos !

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Este greu sa te feresti de accidente, dar totuti trebuie sa o faci … iar în caz de nenorocirea vine, o camera de bord cred ca este foarte utila

  2. #3 Comentariu nou

    Bună ziua, am avut parte de o tamponare ușoară, rezpectivul m a lovit din spate, mi a zgiriat bara, ne am inteles pe cale amiabila spunând ca el o sa o vopsească. Încidentul s a i tâmplă pe data de 21.02.2022. Din păcate nu s a ținut de cuvânt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.