Când începe și când se termină acoperirea unei polițe CASCO ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Când începe protecția mașinii tale în baza unei asigurări CASCO?

Pentru mașinile noi, nu ai nevoie de inspecție de risc și astfel protecția mașinii tale începe din momentul în care îți ridici mașina de la dealerul auto. Acest lucru, evident, cu condiția să-ți fi achitat prima de asigurare, fie că ai platit în rate, fie integral.

Pentru mașinile second hand, valabilitatea poliței CASCO, începe de la ora 0:00. Asta în cazul în care nu îți dorești tu ca valabilitatea să înceapă peste 3, 4 sau 7 zile.

Totodată, pentru mașinile second hand este nevoie de inspecție de risc a vehiculului cât și de plata primei de asigurare, fie că este integral sau în rate.

În concluzie, la mașinile noi, ai valabilitate rapidă, zi pe zi, pe când la mașinile second hand, ai valabilitate cel puțin de a doua zi.

Când încetează polița de asigurare CASCO?

La ora 24, a datei de expirare înscrisă în polița CASCO. La producerea unei daune totale, sau la producerea unui furt total.
Polița de asigurare CASCO încetează și în momentul în care ți-ai înstrăinat autovehiculul sau nu ai mai plătit ratele.

În cazul în care nu știai, polița de asigurare CASCO se încheie anual. Plata se poate face integral sau în rate.
Excepție fac autovehiculele achiziționate în sistem leasing sau credit, unde în această situație, polițele CASCO se încheie pe toată perioada leasingului sau creditului.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.