Care sunt factorii care contribuie la oboseala șoferilor ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Există mai mulți factori care contribuie la oboseala șoferilor și cresc riscul de producere a unui accident.

Stresul, lipsa somnului, somnul întrerupt și somnul neregulat pentru cei care lucrează în ture de zi și de noapte pot fi câțiva factori.

Alți factori pot fi medicamentele. Sunt anumite medicamente care îți provoacă somnolență, este util ca înainte de a le lua, să citești prospectul.

Alt factor este condusul pentru o perioadă foarte lungă de timp pentru că îți scade gradul de concentrare și poți provoca un accident. Cercetările au arătat că după două ore de condus continuu, abilitățile tale de șofer scad, astfel încât reacțiile tale în fața unui pericol vor scădea și ele.

Un alt factor este momentul zilei. Anumite studii au arătat că în anumite momente ale zilei, dimineața foarte devreme și la prânz există o categorie foarte mare de șoferi care adorm la volan, astfel provocând multe accidente.

Un ultim factor sesizat de noi este evoluția mașinilor moderne. Dotările de asistență și senzația de relaxare pe care o provoacă un automobil nou îți pot provoca starea de somnolență și riscul de a produce un accident.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.