Contează sau nu istoricul de proprietari la CASCO ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Tu știai că numărul de proprietari de pe cartea de identitate a mașinii îți influențează prețul în momentul în care vrei să-ți închei o asigurare CASCO?

Pentru ofertele de asigurări CASCO, societățile de asigurări iau în considerare și numărul de proprietari menționați în cărțile de identitate ale vehiculelor. Astfel avem 4 categorii:

1. Autoturisme noi, în care ești evident primul proprietar pe cartea de identitate.

2. Când îți achiziționezi un vehicul nou prin sistem de leasing financiar. Din punct de vedere al societății de asigurări, în momentul în care se termină leasingul și tu din utilizator devi proprietar, societatea de asigurări te considera ca fiind tot prim proprietar.

3. În momentul în care îți achiziționezi un vehicul second hand și vei fi considerat conform cărții de identitate a mașinii al câtelea proprietar ești.

4.  Autovehicule achiziționate din străinătate. Societățile de asigurări din România, te consideră ca fiind al doilea proprietar chiar dacă pe cartea de identitate a mașinii din România apari primul. Evident, cineva a mai condus mașina în străinătate.

Concluzia este, cu cât sunt mai mulți proprietari pe cartea de identitate a unui vehicul, societatea de asigurări îți va majora prețul în momentul în care îți vei face o asigurare CASCO.

Cu cât este mașina mai uzată, cu atât este mai riscantă pentru societatea de asigurări.

Este foarte important în momentul încheierii unei asigurări CASCO, să declarați corect numărul de proprietari de pe cartea de identitate. Astfel ve-ți evita problemele în cazul unei daune totale.

Vă recomandăm ca atunci când vă încheiați o asigurare CASCO, pe lângă talonul mașinii, să trimiteți și cartea de identitate față verso, din care să reiasă istoricul de proprietari al mașinii.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.