Ce înseamnă ” RSA ” ?

RSA este prescurtarea unei clauze de la polița CASCO numită Reîntregirea Sumei Asigurate.

Această clauză o poți găsi la unele societăți de asigurare ca fiind deja inclusă, pe când la alte societăți o poți solicita tu ca o clauză suplimentară, plătind o primă de asigurare în plus.

Ce reprezintă această clauză?

După plata despăgubirilor, ca urmare a unui accident, societatea de asigurări va scădea suma asigurată a vehiculului cu contra valoarea daunei plătite. Astfel după fiecare daună plătită, suma asigurată a vehiculului tău va scădea.

Să spunem, spre exemplu, că tu ai o mașină a cărei sumă asigurată este de 10000 de euro. Provoci un accident și contra valoarea despăgubirii daunei este de 2000 de euro. Ulterior suma asigurată a vehiculului tău va fi de 8000 de euro. Iar suma asigurată a mașinii tale va scădea după fiecare daună.
În acest caz, societatea de asigurări îți dă șansa să revii la suma asigurată inițial a vehiculului prin plata suplimentară a unei prime de asigurare.

Din punctul nostru de vedere clauza de reîntregire a sumei asigurate este o clauză foarte importantă și ar trebui să o ai în orice poliță CASCO pe care o vei încheia.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up