Conducere preventiva

conducere preventiva

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Atunci cand participam la traficul rutier in calitate de conducatori auto, trebuie sa ne gandim intotdeauna atat la siguranta noastra cat si a celorlalti

Pastrarea distantei fata de vehiculul din fata este importanta pentru evitarea unui accident.

Trebuie sa fim constienti de faptul ca nu toate vehiculele franeaza la fel de repede, difera de marca vehiculului, de incarcatura acestuia, de starea anvelopelor, de viteza de reactie a soferului. Conform statisticilor europene publicate pe site-ul Uniunii Europene aici, cel putin 40% dintre soferi nu pastreaza distanta sigura fata de vehiculul din fata.

Soferii ar trebui sa reduca viteza astfel incat sa pastreze acelasi spatiu – minimul de siguranta este un spatiu de deplasare de 2 secunde. In plus, o viteza la care adaugi 10-20 km/ora este de fapt un spatiu de franare mai mare cu 10-15 metri, sau chiar si mai rau in cazul in care soseaua este uda sau inghetata.

Conform statisticilor Politiei Romane, in anul 2016 s-au inregistrat un numar de 8.687 accidente rutiere grave, soldate cu 1.915 persoane decedate si 8.284 persoane ranite grav. Cu alte cuvinte, in 2016 in Romania au avut loc in medie 23 de accidente rutiere pe zi si peste 22 persoane ranite grav. Din pacate, aceasta statistica trista se pastreaza de la an la an. In medie, atat in 2015 cat si in 2016 s-au înregistrat un numar mediu mai mare de 5 morti pe zi ca urmare a accidentelor rutiere din Romania.
#varugamconducetipreventiv

 

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.