Cum dezgheti iarna autoturismul

Unul din lucrurile pe care orice sofer trebuie sa le faci dimineata, pe timp de iarna, este sa ncerce sa intre in masina .
Stim cu totii cat de neplacut este ca dimineata, cand temperaturile sunt cu mult sub 0 grade, sa gasim masina inghetata sau acoperita complet cu zapada. Cele mai afectate de nghet sunt usile, geamurile si manerele usilor.

Mai jos iti ofer niste sfaturi pentru a invinge gheata:

Usi inghetate  o metoda de prevenire a inghetului usilor este sa pulverizezi chederele usilor cu spray de gatit si sa freci bine cu hartie. Uleiul siliconic de asemenea este foarte bun pentru prevenirea inghetului chederelor. Daca totusi nu ai facut asta si usile au inghetat, in primul rand NU trebuie sa fortezi usile,pentru ca poti cauza diverse pagube.Incearca sa indepartezi gheata din jurul usii cu o racleta de plastic, sau foloseste lichid de parbriz pentru temperaturi de -20 de grade, si asteapta cateva minute, apoi incearca sa deschizi foarte usor usa.

Manerul inghetat pe timp de iarna ar fi bine ca orice sofer sa aiba un spray de dezghetat, acestea ajuta foarte bine si rapid la topirea ghetii formate pe manerele usilor. Daca insa nu ai un spray de dezghetat, poti folosi orice pe baza de alcool. Lichidul dezinfectant de maini poate fi salvatorul tau in diminetile geroase.

Geamuri inghetate in niciun caz sa nu incerci sa torni apa fierbinte pe un geam inghetat, risti ca acesta sa se sparga din cauza diferentelor de temperatura. In primul rand, dupa ce ai reusit sa intri n masina, este bine sa pornesti motorul si sa dai drumul la caldura. Pentru a grabi procesul de dezghetare a geamurilor, poti sa folosesti lichid de parbriz de iarna sau sa iti prepari lichidul singur folosind otet. Cu trei unitati de otet si una de apa la temperatura camerei poti grabi simtitor procesul de dezghetare. Oricum, niciuna din metodele de mai sus nu te scapa de folosirea racletei. 
P.S. Daca te-a prins iarna cu lichid de parbriz de vara, singura solutie prin care poti sa dezgheti instalatia este sa mergi la cumparaturi ntr-un mall  In timpul acesta ,temperaturile mai ridicate din parcarea subterana iti vor dezgheta cu siguranta lichidul de vara inghetat. Si nu uita sa golesti complet instalatia inainte sa pleci din parcarea subterana.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up