Cum te poti proteja de atacuri cibernetice

asigurari cyber atacuri informatice

Amenintarile provocate de atacurile cibernetice asupra companiilor este in continua crestere, statisticile aratand ca, mai nou, tintele preferate ale hacker-ilor sunt companiile mici si mijlocii. Din totalul amenintarilor sau atacurilor cibernetice care au fost raportate servicilor secrete americane anul trecut, 63 % au fost lansate impotriva companiilor mici si mijlocii.

Metodele tipice utilizate in atacurile cibernetice includ Botnets, Virusi, Viermi, Virusi de tip Troian, Malware, Malicious insiders, furt de echipamente IT, Phishing, atacuri lansate pe paginile de Web, blocarea accesului la date si servicii IT. Durata medie de eliminare a urmarilor unui atac cu virus este de aproximativ 2,1 zile iar durata medie de recuperare a datelor pierdute ca urmare a unui atac cibernetic prin metoda “ malicious insider ” este de 65,5 zile .

Consecintele unor astfel de brese in securitatea cibernetica afecteaza compania pe mai multe niveluri, atat din punct de vedere financiar (pierderi financiare, sanctiuni si amenzi date de autoritati), cat si reputational (pierderea increderii clientilor si a partenerilor).

Solutia complexa de asigurare de la RITTER Broker este dedicata tuturor acelora care doresc sa fie acoperiti impotriva atacurilor cibernetice in continua crestere si care isi doresc sa isi ia masuri de protectie avand in vedere iminenta implementarii Regulamentului General de Protectie a Datelor ( GDPR ).

Atacurile hackerilor sunt in crestere, in timp ce cerintele clientilor privind confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal au devenit mai stricte, cu pretentii de securitate cibernetica ridicate cum ar fi pseudonimizarea si criptarea datelor.

RITTER Broker ofera o asigurare complexa in cazul unui atac cibernetic sau in cazul unor scurgeri de date, precum si acoperirea amenzilor aplicate de institutiile de reglementare in cazul aparitiei unui eveniment asigurat.

Riscuri acoperite in aceasta asigurare:

  • Daune provocate sistemelor informatice, software-ului sau datelor
  • Costurile asociate atacurilor hackerilor, inclusiv costurile cu expertii
  • Intreruperea afacerii ca urmare a unui atacul cibernetic
  • Santaj cibernetic, inclusiv plata rascumpararii
  • Costuri legate de incalcarea securitatii datelor cu caracter personal
  • Amenzi aplicate de institutiile de reglementare ca urmare a unui eveniment asigurat

 

Primele de asigurare pornesc de la un cost anual de € 450 pentru o limita maxima de despagubire de pana la € 500.000 pe eveniment si in agregat pe perioada de valabilitate a politei (tarifele se stabilesc in functie de conditiile de risc intalnite la fiecare client in parte).

Daca doriti o oferta concreta si foarte avantajoasa puteti contacta echipa mea 

RITTER – Broker de Asigurare si Reasigurare

0374-600.700

 office@ritter.ro

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Scroll Up