Câteva informații despre fiabilitatea mașinilor

Care sunt cele mai fiabile mărci de mașini?

Gradul de fiabilitate al unei mașini este determinant în achiziționarea acesteia. Consumabilele și posibilele defecțiuni tehnice sunt inevitabile, însă prețul cu care vin la pachet poate să difere enorm și poate face diferența între proiecte personale sau reparații  costisitoare la mașină.

Cum putem stabili fiabilitatea unei mașini?

Acest articol a fost făcut cu ajutorul bazei de date a carvertical.com.
Este important să amintim că posibilele probleme care apar pot să fie de natură diferită. Acestea pot pleca de la defecțiuni minore, la probleme mecanice foarte costisitoare.

Carvertical oferă următorul studiu.

Cele mai frecvente defecte  constatate de cumpărători și agenții aduc în vedere probleme de lumini, la toate intervalele de vârstă. Pe lângă acestea, următorul defect important identificat este la discurile de frână la automobilele de sub 3 ani și între 3-5 ani, pierderi de ulei. Sunt frecvente de asemenea, problemele cu suspensiile, defecțiuni la motor, frâna de mână, ce se poate rupe la forțarea rapidă a acesteia, dar se găsesc probleme și la sistemul de evacuare.

Raportul interesant de preț-calitate

Este fascinant și relativ atipic să observăm că în unele cazuri, cele mai puțin fiabile automobile sunt deseori și cele mai cumpărate sau populare. Ca explicație putem da ideea de prestigiu pe care o mașină o propagă sau încearcă să o facă. În unele țări, cum este și România, anumite companii și tipuri de mașini domină piața.
Acest lucru se întâmplă cu totul că respectiva concurență poate produce mașini net superioare. Așadar prestigiul, fie el mai mult sau mai puțin binemeritat este un factor determinant.

Conform studiului de la carvertical, BMW este cea mai cumpărată mașină, însă este printre cele mai puțin fiabile automobile. KIA, pe de altă parte este în top la capitolul fiabilitate, însă ocupă un loc dezamăgitor în acest clasament.
La capitolul achiziții, ne este greu să comparăm două vehicule. În cazul nostru, una fiind o mașină lux de sport, iar cealaltă fiind o mașină de familie construită pentru a fi utilizată o perioadă îndelungată.
Din acest motiv, trebuie analizate din contexte diferite. Cel ce poate decide care este mai bună, sau mai bine spus mai potrivită este doar cumpărătorul.

Cumpărătorii de BMW, sunt impresionați cu bună dreptate de experiența vastă a companiei și probabil și cu prețul pe măsură. În general, un cumpărător al unei mașini cu preț ridicat, nu își pune problema întreținerii automobilului, acestea venind, evident la pachet.
Pe de altă parte KIA urmărește să își creeze o imagine pentru fiabilitate și mentenanță. Putem spune că se află pe o scară ascendentă.
Cele două automobile și-au pus încă de la bun început targetul pentru ce tip de mașină vor fi și ce tip de cumpărător vor avea.

Piața mașinilor Second Hand

În orice țară piața mașinilor la mâna a doua este mai mult sau mai puțin riscantă. Așadar, chibzuința și atenția la detalii sunt recomandate.
Care este procentajul mașinilor cu kilometri dați înapoi?

Statisticile prezentate sunt discutabile. Un cumpărător bun nu va pleca cu nicio prezumție în momentul în care va dori să achiziționeze o mașină.  Indiferent de țara de origine sau de compania din care provine un autovehicul, noi cei de la RITTER.ro recomandăm cu încredere carvertical.

Îți poți verifica și tu o mașină oricând prin accesarea acestui link și vei beneficia chiar și de o reducere de 15% din prețul raportului, reducere oferită din partea RITTER.ro.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Pe canalul nostru, am realizat un videoclip interesant despre cum am prins cu ajutorul carvertical, un escroc ce urmărea să vândă în țară o mașină inundată avaraiată și ulterior reparată. Carvertical a găsit poze cu mașina inundată și avariată în America.

Aruncă un ochi pe clipul atașat mai jos pentru a vedea cum poți folosi și cât de mult te poate ajuta carvertical.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up