Fizioterapeutii sunt obligati sa detina asigurari de malpraxis

asigurare de raspundere civila a fizioterapeutilor

Rolul real al fizioterapiei este acela de adjuvant pretios al recuperarii, cuprinzand tehnici deloc de neglijat. Totodata, nu trebuie cazut in extrema de a o considera cea mai importanta metoda de recuperare, mentalitate perpetuata in multe cabinete din Romania.

Fizioterapia include ansamblul aplicatiilor terapeutice avand la baza utilizarea agentilor fizici. Includem aici undele magnetice, undele mecanice, crio-termoterapia, dar mai ales curentii electrici, la care ne vom referi in cele ce urmeaza.

Mai nou, potrivit legislatiei in vigoare, orice fizioterapeut are nevoie de o asigurare de raspundere civila profesionala ( malpraxis ), la fel ca in cazul medicilor si al altor persoane din domeniul asistentei medicale.

Toti terapeutii care vor sa se inscrie in Colegiul Fizioterapeutilor din Romania  si sa obtina noi autorizatii de libera practica, trebuie sa depuna si asigurarea pentru raspundere civila profesionala, conform unei Hotarari a Colegiului Fizioterapeutilor din Romania, intrata in vigoare in luna februarie din anul 2018.

Autorizatia anuala se acorda numai dupa incheierea asigurarii de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala, valabila pentru anul respectiv.

Daca doriti o asigurare de malpraxis puteti contacta cu incredere echipa mea

RITTER – Broker de Asigurare si Reasigurare

0374-600.700

office@ritter.ro

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Scroll Up