În cazul unui accident ești acoperit din punct de vedere al asigurării RCA a vinovatului doar pe drumurile deschise circulației sau și pe drumurile private?

Să spunem, spre exemplu, că mergeți să vă faceți cumpărăturile la un super market și parcați mașina în parcarea supermarketului. În această parcare sunteți lovit de o mașină și vă puneți întrebarea dacă o să fiți despăgubit de către asigurare RCA a vinovatului. Ei bine, da, sunteți despăgubit, asigurarea RCA achită despăgubirile și în aceste situații.

Conform legii RCA accidentele se despăgubesc indiferent de locul unde s-au produs acestea. Adică asigurarea RCA a vinovatului, îl va despăgubi pe vinovat. Depăgubire se va face fie pe drumuri publice sau pe drumuri care nu sunt deschise circulației publice. Atât în timpul  staționării cât și în timpul deplasării vehiculului asigurat.

Procedura este ca și când ai circula pe drumurile publice din punct de vedere al constatării daunelor.

Când mai ești despăgubit?

Tot din categoria drumurilor care nu sunt deschise circulației publice sunt și parcările subterane și supraterane ale complexelor comerciale, parcările complexelor rezidențiale de locuințe sau orice parcare privată a unui magazin.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.