Trebuie să faci ASTA dacă ai făcut accident și vrei să deschizi dosar pe CASCO !

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Ce trebuie să faci în cazul unui accident?
Care sunt pașii de urmat pentru deschiderea unui dosar de daună pe polița CASCO?

În cazul în care ai avut un accident cu mașina în mers sau staționată, este necesar să-ți notezi următoarele detalii despre accident.
Data, ora, locul, inclusiv repere care îți arată cât mai exact locul unde s-a întâmplat accidentul. Încearcă să strângi cât mai multe informații care te vor ajuta în completarea documentelor când deschizi un dosar de daună.

Pe lângă cele de mai devreme, adică data ora și locul accidentului este foarte important să vă notați și direcția de mers a tuturor vehiculelor implicate în accident. Notați și numerele de înmatriculare ale vehiculelor implicate în accident, numele șoferilor. Este indica să faceți și câteva poze de la locul accidentului, poze ale documentelor vehiculelor implicate în accident și poze de pe actele șoferilor.

După producerea accidentului, ai 2 variante. Poți să completezi constat amiabil de accident sau te poți duce la poliție să declari accidentul.

Foarte important este atunci când deschideți dosarul de daună să aveți constatul amiabil de accident sau documentul de la poliție care atestă accidentul.

Pentru deschiderea unui dosar de daună ai nevoie de următoarele documente.

1. Constatul amiabil de accident sau procesul verbal de la poliție
2. Copia poliței RCA a vinovatului, documentele șoferului și ale mașinii (pentru CASCO cu regres pe RCA)
3. Împuternicire din partea firmei sau societății de leasing, copia talonului  cărții de identitate a vehiculului cât și buletinul șoferului care a condus mașina în timpul accidentului (vehicule persoane juridice sau proprietar societate de leasing)

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.