Trecerea la ora de vara

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Ora se schimba in ultimul weekend din martie, in noaptea de sambata spre duminica, 26 martie: Ceasurile se dau cu 1 ora inainte si trecem la ora de vara. Ora 03:00 devine ora 04:00.

Ora de vara este ora legala adoptata de unele tari sau teritorii pe timpul unei parti a anului, cu ncepere la o data din timpul primaverii si pana la o data din timpul toamnei. Ora de vara este de obicei cu o ora inaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numita, prin contrast cu ora de vara, ora de iarna.

Schimbarea orei, de doua ori pe an, adica trecerea de la ora de iarna la ora de vara, si invers, cu scopul de a beneficia de cat mai multa lumina naturala in lunile de pe perioada verii, schimbarea orei facandu-se in preajma echinoctiilor de primavara si de toamna, cand ziua e mai mare decat noaprea, respectiv cand durata noptii e mai mare decat durata zilei.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui.In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala si in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

 

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.