4 lucruri despre CASCO

1 Suma asigurată

Suma asigurată reprezintă contravaloarea mașinii tale cuprinsă în polița de asigurare CASCO. Totodată, suma asigurată reprezintă contravaloarea maximă a despăgubirii în cazul unei daune totale.

2 Franșiza

Franșiza, pe scurt, este acea valoare fixă sau procentuală pe care o vei suporta tu în momentul unei daune. Optarea pentru o franșiză într-o poliță de asigurare CASCO întotdeauna va duce la scăderea primei de asigurare, astfel tu vei beneficia de un preț mult mai bun.

3 Regresul RCA

Regresul RCA este o facilitate pusă la dispoziția ta de către societatea de asigurări.
Cum funcționează regresul RCA?

Să spunem, spre exemplu, că tu ai asigurare CASCO la mașină și ești lovit în trafic de un alt vehicul. Îți vei putea repara mașina pe polița ta CASCO, iar societatea de asigurări emitentă a poliței tale de asigurări CASCO, va recupera contravaloare prejudiciului de la societatea de asigurări emitentă poliței a vinovatului.
Dacă ai poliță CASCO cu franșiză, în cazul unui regres pe polița RCA, nu vei plăti această franșiză.

4 Regresul Service

Să spunem că mergi să-ți repari mașina într-un service autorizat, iar cei de la service îți produc un prejudiciu, îți provoacă o avarie la mașină. Tu îți vei deschide dosar de daună pe polița ta, iar societatea de asigurări emitentă a poliței tale CASCO va recupera prejudiciul de la respectivul service auto respectiv.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up