Ce cod am pe permisul auto ?!

Am codul 96 pe permisul auto, ce înseamnă asta?

Având în vedere că nu am găsit prea multe informații pe internet despre această B 96, am decis să abordam acest subiect unde vom spune cum poți face rost de această categorie și toate informațiile legate de ea.

Acest cod 96 este defapt o categorie numită B 96. Aceasta a fost introdusă în legislația din România undeva în anul 2013.

Categoria B 96 este recunoscută în toate țările din Uniunea Europeană cât și țările din spațiul economic European, dar și în Elveția și Turcia.

Care este diferența dintre categoria B și categoria B 96 și cu ce vine în plus aceasta?

Categoria B 96 este defapt o extindere a categoriei B, în care îți permite să tractezi o remorcă mai mare de 750 de kilograme. Întreg ansamblul însă, adică mașină plus remorcă, să nu depășească 4250 de kilograme. Cu alte cuvinte, dacă ai o mașină mică și vrei să tractezi o rulotă care evident depășește 750 de kilograme, te poți folosi de această categorie.

Cum poți obține această categorie?

Va trebui să suni la o școală de șoferi pentru a face cursuri și ore pentru această categorie. După realizarea acestora se va elibera un atestat. Cu acest atestat va trebui să mergi la direcția de înmatriculări și permise auto. Acolo se va preda atestatul împreună cu permisul vechi și se va elibera un permis nou cu acest cod 96.

Acest atestat costă aproximativ 500 de lei. Este destul de simplu de obținut și nu este nevoie de niciun examen auto.
Această categorie B 96 este foarte bună pentru cei care au doar categoria B.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up