Ai cârlig de tractare montat ? Trebuie să știi asta !

Prima categorie, despăgubirea pe RCA

În acest caz avem două situații

Prima situație, să spunem că mi-am montat cârlig de tractare pe mașină și tu mă lovești din spate, tu fiind vinovatul eu păgubitul, evident eu nu am nicio vină , eu îmi voi repara mașina pe asigurarea ta și mi se va despăgubi și cârligul de tractare.
A doua situație este cea în care eu sunt cel vinovat, am cârlig de tractare montat pe mașină și te lovesc cu spatele. În acest moment, tu fiind cel păgubit vei fi despăgubit de asigurarea mea RCA.

 A doua categorie despăgubirea pe CASCO

În această situație avem tot două cazuri

Prima situație este în momentul în care ai cârligul de tractare montat din fabrică. Deci este un echipament cu care mașina a venit în momentul în care ai cumpărat-o. În cazul unui accident vei fi despăgubit pentru dauna care ți s-a produs la autoturism, inclusiv pentru cârligul de tractare.

A doua situație atunci când ți-ai montat tu, ulterior, cârligul de tractare pe mașină. Acesta este un echipament suplimentar și dacă vrei să fii acoperit pentru el pe polița ta CASCO va trebui să achiți o sumă în plus. O primă de asigurare suplimentară pentru acest echipament ca să fie acoperit în cazul unei avarii. Dacă nu vei achita o primă de asigurare suplimentară, în momentul unui accident, acest cârlig de tractare nu va fi despăgubit.

Din experiență, am montat acest cârlig de tractare pe mașină, a costat 715 lei. Prima de asigurare suplimentară a costat în jur de 10 euro pe an, deci o sumă destul de mică pentru protecția acestui echipament suplimentar.

Am scris în trecut și alte articole tot din domeniul asigurărilor ce sigur te pot ajuta:

Sfaturi pentru deplasarea în concediu cu mașina

Ce acoperă și ce nu acoperă asigurarea RCA?

Care este diferența dintre un broker și un agent de asigurări?

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

 

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up