Sfaturi pentru deplasarea în concediu cu mașina

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Timp de citire: 6 minute

Sfaturi utile din punct de vedere al asigurărilor pentru deplasarea în concediu cu mașina:

  • Verifică valabilitatea poliței RCA și a ITP-ului
  • Verifică dacă țara de destinație în care vrei să pleci este activă pe polița carte verde. În cazul în care aceasta nu este activă, cel mai bine e să iei legatura cu brokerul sau agentul tău de asigurări pentru a face o poliță carte verde suplimentară. Dacă țara este barată cu X, înseamnă că aceasta nu este valabilă în cartea verde.
  • Verifică și celelalte țări de tranzit. Un fapt uneori neglijat, trebuie să te asiguri că toate țările de tranzit sunt incluse. De exemplu, dacă vrei să ajungi în Franța, vei avea nevoie de carte verde pentru toate țările prin care vei circula până la destinație. De obicei, toate țările din Uniunea Europeană sunt trecute cu valabilitate din momentul când deschizi polița.
  • Este recomandată crearea unor asigurări de călătorie sau o asigurare de asistență de tractare.

Sfaturi utile din punct de vedere al autoturismului pentru deplasarea în concediu cu mașina:

  • Cel mai bun lucru pe care îl poți face în a te pregăti pentru un drum lung cu mașina este o revizie amănunțită, de preferat la un service specializat. Se pot găsi probleme la jocurile mecanice, anvelope, plăcuțe, discuri, lumini, practic vei face un check list. O verificare mecanică și o diagnoză te pot feri de eventualele defecțiuni pe care le-ai putea întâlni pe drum, probleme costisitoare și dificil de rezolvat în străinătate. Nu ar fi nici locul, nici momentul potrivit, tu fiind în concediu.
  • Dacă te decizi să pleci în concediu vara, ar trebui să faci o încărcare cu freon, fie că ai lipsă, sau nu. Este indicat să faci această încărcare la 2-3 ani pentru a reînprospăta sistemul de răcire.
  • Dacă te decizi să pleci în concediu iarna, ar trebui să ai la tine lichid de parbriz de iarnă. Astfel, vei fi sigur ca acesta nu îți va îngheța.
  • Un lucru foarte important este să te asiguri că ai rezervorul plin, dacă faci pană, sau rămâi izolat într-un loc pustiu iarna, vei putea dormi peste noapte în căldură
  • Chiar dacă ai un autovehicul cu tracțiune integrală sau doar pe o singură punte, față sau spate este indicat să fii echipat cu lanțuri și chiar să ai un sac de nisip depozitat în portbagaj pentru o mai bună aderență.

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de folos. Drum bun în concediu și atenție la drum!

        Am scris, în trecut și alte articole care te-ar putea ajuta: Ce acoperă și ce nu acoperă asigurarea RCA?,  Ce este certificatul de daunalitate? , Ce este Cartea Verde și de ce avem nevoie de ea?

        Am realizat și un clip pe youtube despre deplasarea în concediu cu mașina, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.