Care sunt conditiile in care trebuie sa se prezinte autovehiculul pentru realizarea ITP?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

Voi incepe sa postez cateva informatii de interes privind inspectii tehnice periodice pentru autovehicule, astfel ca astazi postez primul articol din aceasta serie.

Cum trebuie sa va prezentati la ITP cu autovehiculul vostru?

In conformitate cu prevederile Legii, vehiculele rutiere inmatriculate pot fi mentinute in circulatie numai daca se face dovada incadrarii acestora in cerintele tehnice specifice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica.

Obligatia efectuarii inspectiei tehnice periodice precum si a respectarii periodicitatii acestora in functie de categoria vehiculului, revine detinatorului legal al acestuia.

Astfel ca detinatorul vehiculului trebuie sa se asigure ca vehiculul rutier prezentat la inspectia tehnica periodica trebuie sa fie curat, in mod special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile ce urmeaza sa fie controlate.

Totodata, detinatorul vehiculului trebuie sa se prezentate la inspectia tehnica periodica cu anvelopele umflate la presiunea nominala.

Asa ca, soferi, aveti grija sa indepliniti toate cerintele de mai sus pentru ca programarea voastra la inspectia tehnica periodica sa mearga ca unsa !

P.S: Sa nu mai spuneti nimanui … dar recent am auzit de o statie ITP, parca www.ritter-itp.ro se numeste unde va puteti duce si daca aveti curiozitati sau nelamuriri, oamenii de acolo sunt mega misto si profesionisti si va ajuta !

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.