Ce este suma asigurată dintr-o polița casco ?

Vehiculele se asigură CASCO la valoarea reală în momentul încheierii sau reînnoirii poliței CASCO.

Ce este valoarea reală?

Este valoarea de comercializare de nou a vehiculului fie prin facturi, diverse cataloage etc, minus uzura vechimii vehiculului. În continuare, suma asigurată se stabilește diferit între mașinile noi 0 km și mașinile second hand.

Pentru mașinile noi, suma asigurată este egală cu valoarea facturii de achiziție emisă de un dealer sau de reprezentanță.

În cazul vehiculelor second-hand, suma asigurată se stabilește de către un program de evaluare intern al societăților de asigurare.

În concluzie, valoarea reală la care se asigură un vehicul CASCO reprezintă practic suma asigurată menționată în poliță.

O altă informație importantă este dacă aveți echipamente montate suplimentar pe vehicul, acestea se vor adăuga prin plata unor prime suplimentare în polița de asigurare. Astfel suma asigurată a poliței va crește.

Atenție, aceste dotări suplimentare trebuie să fie justificate prin facturi de achiziție.

Suma asigurată a vehiculului se poate stabili în funcție de alegerea ta, în lei, dolari sau euro.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up