Cum scade clasa de Bonus Malus ?

           Calculul tarifelor RCA este influențat și de clasa de bonus malus.

          Cum scade clasa de bonus malus?

        Clasa de bonus malus scade în momentul în care faci unul sau mai multe accidente rutiere. La fiecare accident pe care îl faci ți se scad 2 clase de bonus malus. Dacă spre exemplu, ești încadrat în bonus 8, în momentul în care faci accident vei scădea la bonus 6, dacă ești în bonus 2 vei scădea în bonus 0 și tot așa.

        În momentul în care faci două accidente și este vina ta, vei scădea 4 clase de bonus malus. Vei scădea în clasele bonus malus doar atunci când daunele au fost despăgubite. Deci dacă ai deschis un dosar de daună, iar persoana prejudiciată nu a mai reparat mașina, tu nu vei fi penalizat.

        Este posibil ca tu să îți faci o reînnoire la polița RCA fară să vezi imediat malusul, ci să-l vezi pe a doua reînnoire. Acest lucru se explică prin faptul că cel pe care l-ai lovit nu a apucat să-și repare mașina.

        Am scris în trecut și alte articole tot din domeniul asigurărilor ce sigur te pot ajuta:

Sfaturi pentru deplasarea în concediu cu mașina

Ce acoperă și ce nu acoperă asigurarea RCA?

Care este diferența dintre un broker și un agent de asigurări?

        Am realizat și un clip pe youtube despre clasa bonus malus, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

 

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up