Schimbare MAJORĂ la asigurarea auto

Schimbarea despre care vom vorbi a început de la 1 iulie 2020.

Așa cum probabil știți asigurarea auto obligatorie este formată din două polițe, partea superioară este cartea verde, iar partea inferioară a poliței este albă și reprezintă asigurarea RCA.

Din 1 iulie 2020 s-a modificat culoarea tipizatului. Cartea verde, pagina cu culoare verde a devenit albă acum. Aigurarea RCA o vei primi electronic pe e-mail și o vei printa singur.

Toate polițele RCA și carte verde care au fost emise înainte de 1 iulie sunt perfect valabile și vor rămâne pe tipizatul verde.

Dacă ai poliță de asigurare valabilă nu trebuie să faci nimic în acest moment și o poți folosi legal până la expirarea ei.

BAAR recomandă deținerea poliței de asigurare în format fizic și nu în format electronic.

Pe site-ul BAAR este publicat anunțul

Anunt important! Culoarea politei de asigurare Carte Verde incepand cu data de 01.07.2020.

  • Incepand cu data de 01.07.2020, societatile de asigurare din Romania vor tipari politele de asigurare Carte Verde pe suport de hartie alba.
  • Politele de asigurare Carte Verde emise inainte de data de 01.07.2020 tiparite pe hartie verde, isi vor mentine valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrisa in politele respective.
  • Pentru autovehiculele inmatriculate si asigurate in alte state membre ale Sistemului Carte Verde, incepand cu data de 01.07.2020, vor fi valabile deopotriva atat asigurarile Carte Verde tiparite pe hartie alba cat si cele tiparite pe hartie verde.

Această schimbare este benefică în contextul asigurărilor online deoarece polița de asigurare va putea fi printată chiar de către tine, fără a mai fi dependent de acel tipizat.

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up