Ce este clauza de ” regres pe RCA ” ?

Atunci când ai poliță CASCO ești protejat în trafic de foarte multe riscuri. Unul dintre acestea este regresul pe polița RCA a vinovatului.

Să spunem, spre exemplu că ești la semafor la culoarea roșie și cineva vine și te lovește. Tu evident, nu ești vinovat, te vei duce să-ți deschizi dosar de daună pe polița ta CASCO, iar societatea de asigurări se va duce să-și recupereze prejudiciul de la polița RCA a vinovatului.

Un alt exemplu, tu ai asigurare CASCO la City, în cazul unui accident te vei duce să-ți deschizi dosar de daună la City, iar cel care te-a lovit are asigurare RCA la EUROINS. City își va recupera prejudiciul de la societatea de asigurări EUROINS după ce te-a despăgubit pe tine.

Este important de știut că în momentul în care îți deschizi un dosar de daună cu regres pe polița RCA a vinovatului, dacă tu ai franșiză pe polița ta CASCO, nu o vei plăti. La reînnoire, polița CASCO nu se va scumpi.

Așadar ai 2 beneficii

Nu plătești franșiza în caz de eveniment
nu îți va crește polița CASCO la reînnoire

Din acest motiv aceasta este o clauză foarte folositoare

Am scris în trecut și alte articole tot din domeniul asigurărilor ce sigur te pot ajuta:

Sfaturi pentru deplasarea în concediu cu mașina

Ce acoperă și ce nu acoperă asigurarea RCA?

Care este diferența dintre un broker și un agent de asigurări?

Am realizat și un clip pe youtube despre asigurări, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

0 Comentarii

    Lasa un comentariu

    Scroll Up