Ce este o asigurare RCA multiplă ?

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

         Să spunem, spre exemplu că mașina este pe numele tatălui tău, iar tu vei face o poliță de asigurare la această mașină. Ulterior tatăl tău va face și el o poliță de asigurare tot pentru această mașină. Astfel că ești în situația în care ai două polițe de asigurare RCA pentru același autovehicul.

            Asigurarea RCA multiplă

         Tu ai încheiat polița de asigurare la Generali, iar tatăl tau la Groupama.

         În cazul unui accident,  dacă ești de vină, îi prezinți polița de asigurare păgubitului. Acesta se va duce la Generali, să-și deschidă dosar de daună. Societatea îi va achita integral despăgubirea și ulterior Generali se va îndrepta către Groupama pentru a-și recupera jumătate din daună. Așadar, dacă există două polițe de asigurare RCA, despăgubirea se va face în mod egal de către cele două societăți emitente.

         Astfel se va proceda și în cazul în care sunt făcute 3 sau chiar 4 polițe la societăți diferite. Despăgubirea se va face în mod egal.
Practic o societate de asigurări achită despăgubirea integral, iar ulterior aceasta își va recupera partea lor de la celelalte societăti emitente.

         Important de știut atunci când faci un accident și ai o asigurare RCA multiplă este să anunți societatea de asigurări la care ai deschis dosarul de daună
Dacă realizezi că ai 2 polițe pentru același autovehicul, poți renunța si recupera banii de la una, dacă poți dovedi existența celor două polițe.

         Am realizat, în trecut și alte articole tot din domeniul asigurărilor ce sigur te-ar putea ajuta

Ai grijă să nu îi inmanezi asigurarea RCA

Care este diferența dintre un broker și un agent de asigurări?

        Am realizat și un clip pe youtube despre asigurare și RCA, iar canalul nostru de youtube RITTER Broker TV, abordează diferite subiecte din domeniul asigurărilor de care ai putea avea nevoie și pe care probabil nu le știi.

        Abonează-te la canalul nostru de youtube folosind acest link.

Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.